Kontakta oss
 
Skicka!


Aktuellt


Du följer oss väl på sociala medier, Facebook och Instagram


NYA CHATT-TIDERNA

De aktuella tiderna för chatten är måndag - torsdag 9:00-11:00 och söndagar 10:00-12:00 och 19:00-21:00.

Välkommen att prata med oss!VIKTIG INFORMATION OM CHATTEN

Från och med första augusti kommer öppettiderna på chatten att ändras. Mer information om de nya öppettiderna kommer inom kort. Håll utkik här och på våra sociala medier där vi uppdaterar kontinuerligt! 


ÖPPETTIDER I SOMMAR 

Vi håller öppet som vanligt hela sommaren.

Måndag till torsdag 8.30-15.30 och fredag 8.30-11.30.VI SÖKER IDEELLA JOURKVINNOR


Vill du vara med i kampen för jämställhet och kvinnors rättigheter?

Anmäl dig via mail!

Uppge namn och telefonnummer och skicka till: info@kvinnojourenenkoping.se


KVINNORS VÅLD MOT KVINNOR I LESBISKA OCH QUEERA RELATIONER

Under eftermiddagen 12/5 deltog kontoret i ett webbseminarium om våld i lesbiska och queera relationer. Seminariet leddes av Nicole Oversen, doktorand vid institutionen för genusvetenskap på Uppsala Universitet, där hon presenterade sin senaste forskningsartikel om hjälpsökande bland lesbiska kvinnor och queera personer som blivit utsatta för våld i nära relationer. Webbseminariet var väldigt intressant och vi på kontoret ser fram emot att utveckla vår verksamhet ännu mer inom LHBTQ-frågor!


SAMTALSGRUPP

Under hösten 2020 kommer vi på Kvinnojouren Enköping att erbjuda samtalsgrupper för dig som är eller varit våldsutsatt. Läs mer om gruppens upplägg och hur du anmäler intresse under Samtalsgrupp

CHATTA MED OSS


I och med att vi uppmärksammat ett ökat behov av samtal och stöd har vi på Kvinnojouren Enköping velat utöka möjligheterna att nå ut till kvinnor med våldserfarenhet. Till chatten kan du som tjej eller kvinna (cis och trans), eller ickebinär höra av dig för att få stöd, information och råd just utifrån din situation och dina behov. Hos oss finns inga krav på vilka typer av kränkningar du ska ha upplevt för att få ta kontakt. Vi vill understryka att våld, oavsett dess karaktär, är olagliga handlingar som aldrig är okej - de är utövarens ansvar!

Vi som bemannar chatten är anställda på Kvinnojouren Enköping och har både kunskap och erfarenhet i bemötande med våldsutsatta kvinnor och strukturer kring våld. 

Chatten kommer att vara öppen måndagar till torsdagar, mellan 9-11 samt 18-20.
Du är anonym så länge du önskar och vi sparar ingen historik!

Klicka på länken för att komma direkt till chatten: https://kvinnojourenenkoping.chatt.unizon.se


Vi finns här för att lyssna på dig!


 802