Kontakta oss
 
Skicka!


Aktuellt


Du följer oss väl på sociala medier, Facebook och Instagram!


Veckans juridiska frågaHjälp och stöd röda dagar

Värdefulla kontakter vi hoppas inte ska behövas under de röda dagarna.Vill du komma i kontakt med oss efter jul kan du nå oss över mail på adressen info@kvinnojourenenkoping.se eller prata in på vår telefonsvarare på nummer 0171 - 44 02 42.

Vi hör av oss så snart vi kan.

Kvinnojouren Enköping önskar en trygg och lugn jul!

 

Öppettider över jul och nyår


Vi håller öppet följande tider över jul och nyår:
Ons 23/12 Öppet
Tors 24/12 Stängt
Fre 25/12 Stängt

Mån 28/12 Öppet
Tis 29/12 Öppet
Ons 30/12 Öppet
Tors 31/12 Stängt
Fre 1/1 Stängt

Mån 4/1 Öppet
Tis 5/1 Halvdag
Ons 6/1 Stängt

Då vi håller stängt hänvisar vi till Kvinnofridslinjen för samtalsstöd. Kvinnofridslinjen nås på nummer 020- 50 50 50 och har öppet dygnet runt.
Vid pågående brott ring 112.
Vid akut behov av skydd dagtid kontaktas Socialtjänsten Enköping som nås på nummer 0171- 62 50 00.
Under kvällar och helger ring Socialjouren Uppsala nummer 018- 15 00 00.
Det går som vanligt att kontakta oss här på instagram, facebook, över mail och kontaktformulär på hemsidan. Vi svarar så snart vi kan!
Kvinnojourenenkoping.se
Info@kvinnojourenenkoping.se
-
Vi på Kvinnojouren Enköping önskar dig en lugn och trygg jul!
🎄
❤️

Samtalsgrupp våren 2021Kvinnojouren Enköping erbjuder under våren 2021 samtalsgrupp där du som identifierar dig som tjej eller kvinna kan möta andra som blir eller blivit utsatta för våld av en partner. Gruppens syfte är att tillsammans med andra som befunnit sig i liknande situation, bearbeta erfarenheter av våld. Samtalsledare för gruppen är anställda på Kvinnojouren Enköping. Samtalsledarna har mångårig erfarenhet av att arbeta med samtal och med våldsutsatta. 

Vill du gå i samtalsgrupp? 

Vår erfarenhet är att du innan samtalsgrupp själv har kommit en bit i din egen bearbetning och att du formulerat en del av dina erfarenheter tidigare för man ska klara av att göra det i en grupp. Skulle du vilja fortsätta att tala om dina upplevelser, höra andra berätta och känna en gemenskap? Då är du varmt välkommen att delta i Kvinnojouren Enköpings samtalsgrupp! 

Hur går samtalen till? 

Grupperna består av 6-10 deltagare och samtalsledare. Vi kommer att arbeta utifrån teman och med ”rundor” där var och en får tala utan att bli avbruten. Alla får lika mycket tid, men det finns inget krav att använda hela sin tid till att prata. Du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill prata. Ingen får kommentera det någon annan har sagt, om den personen inte vill det.

När: 10 tillfällen under perioden 25/2 - 6/5
Tid: Torsdagar kl. 18 – 20 
Ort: Enköping 

För att anmäla ditt intresse till vår samtalsgrupp kontakta oss på 
e-post: info@kvinnojourenenkoping.se 
Eller 
Telefon: 0171 – 44 02 42


Juridisk chatt 

Juridisk chatt 2 novemberNytt datum för juridisk chatt - 5 oktober


Då förra tillfället blev en succé och flera intressanta frågor inkom kör vi på som tänkt med juridisk chattrådgivning med Sandybell Dogan första måndagen i månaden!

Nästa tillfälle blir måndag den 5 oktober kl 13.00-15.00. Samla dina frågor till dess och logga in på kvinnojourenenkoping.chatt.unizon.se


Påminnelse om våra ordinarie chattiderJuridisk rådgivning med Sandybell Dogan


I dag hade vi första tillfället med den juridiska rådgivningen i chatten. Advokat Sandybell Dogan fanns tillgänglig och tog emot era frågor. Vi vill rikta ett stort tack till Sandybell för denna möjlighet då vi vet att det kan vara svårt att navigera i den juridiska djungeln!

Vi vill också passa på att tacka er som hör av er för ert mod. Vi vet att det inte är lätt, särskilt som ofta är fallet med våra stödsökande att svårigheterna och frågor en bär på kan väcka många och starka känslor och kännas väldigt privata. 


Nästa tillfälle med Sandybell är ännu inte inbokad. Vi håller hemsidan och våra sociala medier uppdaterade och går ut med datum och tid så snart det är spikat.


NYHET I SEPTEMBER - Juridisk rådgivning i chatt
Nya chattider

De aktuella tiderna för chatten är måndag - torsdag 9:00-11:00 och söndagar 10:00-12:00 och 19:00-21:00.

Välkommen att prata med oss!VI SÖKER IDEELLA JOURKVINNOR


Vill du vara med i kampen för jämställhet och kvinnors rättigheter?

Anmäl dig via mail!

Uppge namn och telefonnummer och skicka till: info@kvinnojourenenkoping.se


Webbseminarium om våld i lesbiska och queera relationer

Under eftermiddagen 12/5 deltog kontoret i ett webbseminarium om våld i lesbiska och queera relationer. Seminariet leddes av Nicole Oversen, doktorand vid institutionen för genusvetenskap på Uppsala Universitet, där hon presenterade sin senaste forskningsartikel om hjälpsökande bland lesbiska kvinnor och queera personer som blivit utsatta för våld i nära relationer. Webbseminariet var väldigt intressant och vi på kontoret ser fram emot att utveckla vår verksamhet ännu mer inom LHBTQ-frågor!


Samtalsgrupp i höst

Under hösten 2020 kommer vi på Kvinnojouren Enköping att erbjuda samtalsgrupper för dig som är eller varit våldsutsatt. Läs mer om gruppens upplägg och hur du anmäler intresse under SamtalsgruppCHATTA MED OSS

I och med att vi uppmärksammat ett ökat behov av samtal och stöd har vi på Kvinnojouren Enköping velat utöka möjligheterna att nå ut till kvinnor med våldserfarenhet. Till chatten kan du som tjej eller kvinna (cis och trans), eller ickebinär höra av dig för att få stöd, information och råd just utifrån din situation och dina behov. Hos oss finns inga krav på vilka typer av kränkningar du ska ha upplevt för att få ta kontakt. Vi vill understryka att våld, oavsett dess karaktär, är olagliga handlingar som aldrig är okej - de är utövarens ansvar!

Vi som bemannar chatten är anställda på Kvinnojouren Enköping och har både kunskap och erfarenhet i bemötande med våldsutsatta kvinnor och strukturer kring våld. 

Chatten kommer att vara öppen måndagar till torsdagar, mellan 9-11 samt 18-20.
Du är anonym så länge du önskar och vi sparar ingen historik!

Klicka på länken för att komma direkt till chatten: https://kvinnojourenenkoping.chatt.unizon.se


Vi finns här för att lyssna på dig!


 802