Kontakta oss
 
Skicka!


Aktuellt


Du följer oss väl på sociala medier, Facebook och Instagram! 


AVVIKANDE ÖPPETTIDER UNDER KRISTI HIMMELSFÄRD

I veckan kommer kontoret att ha avvikande öppettider. Onsdag 20/5 kommer telefontiden att vara öppen mellan 8.30 och 11.30. Torsdag 21/5 har kontoret stängt. Chatten kommer att vara öppen som vanligt mellan 9-11 på onsdagen, men stängd på kvällen. Under torsdagen är chatten helt stängd. Du har fortfarande möjlighet att lämna röstmeddelande till oss på 0171 - 44 02 42, eller maila till oss på info@kvinnojourenenkoping.se så återkommer vi till dig så fort som möjligt. 


KVINNORS VÅLD MOT KVINNOR I LESBISKA OCH QUEERA RELATIONER

Under eftermiddagen 12/5 deltog kontoret i ett webbseminarium om våld i lesbiska och queera relationer. Seminariet leddes av Nicole Oversen, doktorand vid institutionen för genusvetenskap på Uppsala Universitet, där hon presenterade sin senaste forskningsartikel om hjälpsökande bland lesbiska kvinnor och queera personer som blivit utsatta för våld i nära relationer. Webbseminariet var väldigt intressant och vi på kontoret ser fram emot att utveckla vår verksamhet ännu mer inom LHBTQ-frågor!


AVVIKANDE ÖPPETTIDER UNDER VALBORG

Under valborgshelgen kommer både kontoret och chatten att ha avvikande öppettider. Sista april kommer telefontiden att vara öppen mellan 8.30 och 11.30. Första maj har kontoret stängt. Chatten kommer att vara öppen som vanligt mellan 9-11 sista april, men stängd på kvällen. Du har fortfarande möjlighet att lämna röstmeddelande till oss på 0171 - 44 02 42, eller maila till oss på info@kvinnojourenenkoping.se så återkommer vi så fort som möjligt. 


SAMTALSGRUPP

Under hösten 2020 kommer vi på Kvinnojouren Enköping att erbjuda samtalsgrupper för dig som är eller varit våldsutsatt. Läs mer om gruppens upplägg och hur du anmäler intresse under SamtalsgruppAVVIKANDE ÖPPETTIDER UNDER PÅSK

Under påsken kommer kontoret att ha avvikande telefon- och öppettider. Du har fortfarande möjlighet att lämna röstmeddelande till oss på 0171 - 44 02 42, eller maila till info@kvinnojourenenkoping.se så återkommer vi till dig efter påskhelgen. 


  • Skärtorsdag: 8.30-11.30
  • Långfredag: Stängt
  • Påskafton: Stängt
  • Påskdagen: Stängt
  • Annandag påsk:  Stängt

Chatten kommer att vara stängd under hela påskhelgen.

Behöver du råd och stöd under dessa dagar kan du ringa Kvinnofridslinjen, 020 – 50 50 50. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt, alla dagar om året och samtalen är kostnadsfria. Är du i akut behov av skydd, ring Socialjouren Uppsala, 018 – 15 00 00. I nödsituationer eller vid pågående brott, ring 112. CHATTA MED OSS

I och med att vi uppmärksammat ett ökat behov av samtal och stöd har vi på Kvinnojouren Enköping velat utöka möjligheterna att nå ut till kvinnor med våldserfarenhet. Till chatten kan du som tjej eller kvinna (cis och trans), eller ickebinär höra av dig för att få stöd, information och råd just utifrån din situation och dina behov. Hos oss finns inga krav på vilka typer av kränkningar du ska ha upplevt för att få ta kontakt. Vi vill understryka att våld, oavsett dess karaktär, är olagliga handlingar som aldrig är okej - de är utövarens ansvar!

Vi som bemannar chatten är anställda på Kvinnojouren Enköping och har både kunskap och erfarenhet i bemötande med våldsutsatta kvinnor och strukturer kring våld. 

Chatten kommer att vara öppen måndagar till torsdagar, mellan 9-11 samt 18-20.
Du är anonym så länge du önskar och vi sparar ingen historik!

Klicka på länken för att komma direkt till chatten: https://kvinnojourenenkoping.chatt.unizon.se


Vi finns här för att lyssna på dig!


TRÄDGÅRDSDAGEN

Den 7 september anordnar Enköpings kommun sin årliga Trädgårdsdag. Vi kommer, som vanligt, att finnas på plats. Vi kommer att vara vid ett informationsbord tillsammans med BOJ - Enköping och informera om vår verksamhet. Då finns ett utmärkt tillfälle för Dig som är intresserad av att engagera dig ideellt i vår förening att skriva upp dig på en intresselista samt få mer information om vad det innebär att vara ideell i vår verksamhet. 


 


 802